IK WIL EEN PUPPY
IK WIL EEN PUPPY .BE :: kies een puppy
Share

terug naar het overzicht


Onze puppies

Border Collie

€ 395,00


Wij hebben een prachtig nestje Border Collie pups te koop. Het zijn leuke en speelse pups die het nest reeds mogen verlaten. Ze zijn meerdere malen ontwormd en ze zijn ingeënt. Ook zijn de pups gechipt, er is dus een Europees paspoort bij en we verkopen de pups onder garantie. Als je een pup koopt krijg je ook een kilo Opti Life puppybrokken mee die de pups hier gewoon zijn. De vraagprijs voor de reutjes is 395 euro en voor de teefjes is de prijs 495 euro.
 

Klik hier indien u een vraag heeft over deze puppy of deze wenst te kopen.

 

beweging

  

Border Collies hebben heel veel beweging nodig. Het zijn van oorsprong werkhonden. Wanneer Border Collies gebruikt worden voor het hoeden van schapen, kunnen ze tot 100 km per dag lopen. Een grote tuin of een plaats waar de hond zich kan uitleven is dus zeker een aanrader.

waken

  

Een Border Collie is een heel goede waker die zijn baas en zijn thuis met overgave verdedigt, maar zelden agressief is.

grootte

  

Reutjes tot 53 cm, teefjes tot 48 cm

kleur

  

Zwart-wit, Bruin-wit, Tricolor of bleu merle

vacht

  

Halflange vacht

kindvriendelijkheid

  

Doordat de Border Collie van nature een veehoeder is, zal hij uit verveling nog steeds gaan proberen te hoeden, dit kan ook gebeuren met een groepje kinderen. Over het algemeen zijn ze echter heel zachtaardig en vormen kinderen geen probleem.

opvoeding

  

De intelligentie van een Border Collie is zowel een voor- als een nadeel. Ze leren enorm snel commandoís aan, maar ze weten ook zeer goed wat ze wel en niet willen doen. Border collies zijn makkelijk in de omgang als ze maar genoeg afleiding hebben om verveling tegen te gaan.

verzorging

  

De vacht van een Border Collie moet regelmatig gekamd worden, vooral in de ruiperiodes.

geschiedenis

  

De Border collie is een hondenras dat afkomstig is van “the border”, het gebied tussen Engeland en Schotland. Deze honden werden gekweekt voor het hoeden en drijven van schapen, een bezigheid waarvoor ze ook nu nog frequent gebruikt worden. De Border Collie is de meest intelligente hondensoort. Ze kunnen tot 3000 commando’s aangeleerd worden.

terug naar het overzicht

Ik wil een puppy

BE0478.837.035
NV Evee HK14705243

Tel.: +32 11 82 18 88
Tel.: +32 475 70 86 77
info@ikwileenpuppy.be
Blookstraat 12
3520 Zonhoven
BelgiŽ

NL EN FR